dimarts, 3 de juliol del 2007

Esquerra i País (La construcció del BLOC)



Fa un parell de setmanes des d'EiP s'anunciava que es deixaria d'assistir a les reunions de la direcció d'EU, controlada per Marcos i el sector dur del PCPV. Si el passat març es barallava, per a després de les eleccions, el possible relleu del Josep Bort, diputat provincial, dies arrere, malgrat que la gran majoria dels regidors del partit judicial volien la continuïtat de Bort, es va decidir que fóra Jesús León, de Manises, qui ocupara aquest càrrec. Segons informa L-EMV, EiP es vol constituir en formació política, una volta finalitze l'estiu, amb l'objectiu de convergir amb el BLOC. La notícia, però, és contradictòria perquè es parla de la creació d'un nou partit que dins d'Eu tindria una relació directa, com el PC, amb la direcció.

La informació, al cap i a la fi no fa més que apuntar les diferents línies que EiP pot prendre en els propers mesos, tot depén de les circumstàncies. Així, la tria del candidat al Congrés per València serà clau en el futur de la coalició: des de la direcció es vol substituir la diputada Isaura Navarro, d´EiP, i qui sap si aquesta decisió serà l'espurna que faça esclatar EU. Segons L-EMV, des del corrent es pretén, juntament amb el BLOC, construir al País Valencià una formació semblant a Iniciativa. És evident que aquesta proposta no serà rebuda amb aplaudiments pels nacionalistes perquè això significaria situar ideològicament el BLOC en l'espai que ocupava l'antiga UPV durant els darrers anys 80 i principi dels 90. En cas que es produira un trencament a EU, caldria veure la capacitat de la direcció i la militància del BLOC a l'hora d'integrar, a mitjà termini, EiP com a partit dins de la formació nacionalista. Les tensions internes dins del BLOC serien evidents perquè els nouvinguts probablement serien el corrent majoritari, sempre, és clar, que no se'n creen de nous dins de la formació valencianista i, açò és tota una incògnita, en la mesura que EiP aconseguisca arrossegar el màxim possible de militants d'EU si finalment es produeix el trencament. Quanta gent té EiP? Si aquest procés que avancem fóra un èxit, en un termini no massa llarg el BLOC probablement tractaria d'atraure les restes d´Unió Valenciana i partits -com ONV- que marxaren de la formació regionalista i convertir-se en el pal de paller del nacionalisme valencià. Per a completar aquesta operació, només restaria integrar ERPV, però aquesta opció resulta impensable ara mateix.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Personalment només voria positiva eixa integració d'EiP al Bloc si això no suposara com dius una tornada als posicionaments de l'antiga UPV i, a més, es treballara per integrar també les sensibilitats valencianistes de l'òrbita d'ONV, ENV o UDPV (i altres grupuscles del món valencianista).