dimarts, 19 de juny del 2007

Estudi sociolingüístic a Vila-real (2)



Al voltant de la qüestió sobre l'índex de la població que es considera espectadora de la TV3 (...), la miren i escolten, bé amb freqüència, bé esporàdicament, una proporció del 32%. Són més del doble (68%) els qui no la veuen mai.

És mot elevat el nombre de residents que asseguren ser especectadors del Canal 9, la televisió pública valenciana, en concret el 94%.

Del contingent de població que ha declarat escoltar la ràdio, el 7% escolta Ràdio9, entre freqüentment i esporàdicament (amb freqüència ho fan en percentatge inferior a l'1%). Dels enquestats que escolten la ràdio, el 22% escolta Catalunya Ràdio, entre freqüentment i esporàdicament; un percentatge més alt que el recollit d'oients de la ràdio valenciana, Ràdio 9 (..)

Preguntats sobre la freqüència en què escolten emissores de ràdio en valencià, els vila-realencs diuen que, entre freqüentment i esporàdicament, ho fan quasi el 50% d'ocasions, del qual un 21% les escolten amb freqüència.

Després de saber que s'escolten més emissores en valencià a Vila-real, podem comprovar quines són aquestes. Per a un 60% l'altra emissora escoltada és Ràdio Vila-real i per a un 38% és Flaixbak.

Manel Pitarch Font. Llibre blanc de l'ús del valencià. Estudi sociolingüístic a Vila-real. Maig 2007. Ajuntament de Vila-real.